Druiderij: Keltisch Sjamanisme

Druïdisme, druidry of druïderij is voor de één een natuurlijk spiritueel pad, voor de ander een religie en in delen van Groot-Brittanië onderdeel van een culturele activiteit, the National Eisteddfodau. Druïden geloven in de onderlinge verbondenheid en heiligheid van alle leven. We leven en werken volgens een filosofie die gedurende vele generaties is gevormd en ontwikkeld en die net als het leven zelf, voortdurend in ontwikkeling is. Druïden willen Creativiteit, Wijsheid en Liefde ervaren en uitdragen.

Het pad bestaat uit drie verschillende graden, dat van de Bard, de creatieve kant van de Druïde, het ontwikkelen van je creatieve vaardigheden, dat van de Ovaat, de healer en ziener, en dat van de Druïde, de raadsman/vrouw magier en filosoof.

Voor mij geldt het eerste, Druiderij (Druidry) is een natuur/spiritueel pad, en daarbij leer je je alle tools eigen maken die een healer of Sjamaan kan gebruiken om zichzelf en anderen te helpen genezen, helen.  Van kruidengebruik tot contact met  Spirit en spirit wezens (gidsen)  gidsdieren en de aarde zelf (edelstenen), alles is in te zetten in een begeleidend en helend proces. Helen is niets meer dan het helpen herstellen van de orde, de balans en de harmonie, tot een punt dat je weer verder kan.

Je kan bij mij les krijgen in de beginselen van deze vorm van Druiderij,  voor informatie zie de contactpagina.

https://www.youtube.com/watch?v=RA6tS4wgnKs